Smaakvol wonen in het groen

Start verkoop De Fruittuin

Na een spannende inschrijvingsperiode sloot afgelopen woensdag om 17.00 uur de deuren voor aanmeldingen voor de langverwachte 18 woningen in project De Fruittuin. Starters, senioren en emptynesters streden om een plekje in de rug-aan-rugwoningen, appartementen en tweekappers, waarbij een hypotheekverklaring een cruciale rol speelde. Sommigen waren snel, anderen letterlijk tot de laatste seconde bezig. De laatste inschrijving werd om 16.59 uur ontvangen, waarmee de deadline tot het uiterste werd benut.

Donderdag 11 april, in samenwerking met Streekgoed Makelaardij, werden de woningen toegewezen aan 18 gelukkige kandidaten. Elk bouwnummer ontving aanmeldingen, waardoor alle beschikbare woningen gevuld zijn. Zoals beloofd kregen inschrijvers uit Venhuizen en Hem voorrang, waardoor het merendeel van de woningen naar inwoners uit het dorp gaat.

Wat staat de gelukkige kandidaat-kopers nu te wachten? De makelaar heeft alle gelukkige inschrijvers op de hoogte gesteld en de eerste afspraken zijn al ingepland. Tijdens deze afspraken ontvangen de kandidaat-kopers alle benodigde contractstukken en worden deze uitgebreid doorgesproken. Vervolgens staat een tweede gesprek op de agenda, waarbij de officiële ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst zal plaatsvinden.

Voor degenen die geen woning toegewezen hebben gekregen, is er nog hoop. Ze worden automatisch op de reservelijst geplaatst en zullen worden benaderd als een van de kopers zich terugtrekt. Zo blijft er een kans bestaan om alsnog in aanmerking te komen voor een van de gewilde woningen in De Fruittuin.

Tot slot hebben we nog meer goed nieuws te melden! Deze week is namelijk de Omgevingsvergunning voor het project De Fruittuin verleend. Met deze belangrijke mijlpaal kunnen we met vertrouwen de volgende fase ingaan in de realisatie van dit prachtige project.